Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει το Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, με ομόφωνη απόφαση:
Καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Κέρκυρας, την πρόεδρο και την δ/ση του ΣΥΚΟΙΠΑ (Σύνδεσμος Κοινωνικής προστασίας – αλληλεγγύης Κέρκυρας), που με περίσσιο θράσος 10 μήνες μετά επιβάλλει για δεύτερη φορά(!!!) την εκδικητική διοικητική πράξη περικοπής (300 ευρώ) απ’ το μισθό Αυγούστου του συναδέλφου Βαγγέλη Χριστοδούλου υπαλλήλου του ΣΥΚΟΙΠΑ και προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο θεώρησαν πως βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν εναγωνίως, για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τον «ενοχλητικό» συνδικαλιστή. Θέλησαν με μια ακόμη μεθόδευση να στείλουν και πάλι μήνυμα φόβου στους εργαζόμενους του κλάδου ώστε να «κάθονται στ’ αυγά τους», να μην διεκδικούν και να μην έχουν τολμούν να έχουν λόγο και άποψη για την απαξίωση των κοινωνικών δομών, για την πολιτική της γενικευμένης ελαστικής εργασίας κλπ.
Αυτός είναι ακριβώς και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο «καίγονταν» να επαναλάβουν την εφαρμογή της απόφασής τους (Νοέμβρης 2021) την οποία ενορχηστρωμένα «επένδυσαν» με την ανυπόστατη κατηγορία ότι ο υπάλληλος – συνδικαλιστής απουσίασε αδικαιολόγητα από την εργασία ! Αυτή όμως η ανυπόστατη κατηγορία αποδεικνύεται ολοφάνερα για το πόσο χοντροκομμένη και σαθρή είναι, κυρίως απ’ το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ν.Τ. παρότι δικαιούται απ’ το νόμο 15 ημέρες συνδικαλιστική άδεια, αξιοποιεί την άδεια αυτή στο ελάχιστο ή καθόλου. Aκόμη και την κανονική του άδεια δεν την εξαντλεί επί χρόνια. Πως λοιπόν να «σταθεί» μια τέτοια κατηγορία σε υπάλληλο που δεν έχει δώσει δικαίωμα ;;; Ακόμη και οι 6 μέρες που του χρέωσαν ως αδικαιολόγητη απουσία, υπάρχει πληθώρα μαρτύρων που μπορούν να βεβαιώσουν το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλ. ο συνάδελφος υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον για να ολοκληρώσει την καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων (4ος παιδ. Σταθμός) και του αρχείου της υπηρεσίας, απ’ την οποία τον έδιωξαν αξιοποιώντας μεθόδους «άλλων εποχών», γεγονότα που είχαν καταγγελθεί στο Αστ.Τμήμα. Κέρκυρας….
Παρόλα αυτά και χωρίς ποτέ να τεκμηριωθούν οι παραπάνω κατηγορίες για τον συνάδελφο απ’ τα όργανα της δ/σης, ο ΣΥΚΟΙΠΑ προχώρησε μονομερώς και του επέβαλε παράνομη περικοπή στην μισθοδοσία του Νοεμβρίου 2021. Μετά όμως μερικές ημέρες και κάτω απ’ την απεργιακή αντίδραση των σωματείων τα οποία κατήγγειλαν αποφασιστικά σειρά μεθοδεύσεων και στοχοποιήσεων ενάντια σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους, η δ/ση του ΣΥΚΟΙΠΑ ανακάλεσε την περικοπή (…αφού καταγγέλθηκε και αποδείχτηκε παράνομη).
…Σήμερα το ίδιο ακριβώς έργο, επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς σκοπό:
To χτύπημα δηλαδή της συνδικαλιστικής δράσης με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμη και με την ηθική διαπόμπευση υπαλλήλων – συνδικαλιστών.
Η ενέργεια αυτή από μέρους της δ/σης του ΣΥΚΟΙΠΑ επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι η αλαζονεία, η πολιτική εμπάθεια και ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής κεντρ. Κέρκυρας ήταν και παραμένουν κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής τους αντίληψης. Γι’ αυτό αξιοποιούν τέτοιες άθλιες πραχτικές, ενάντια στους «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές και στα σωματεία που θεσμικά ασκούν κριτική στην πολιτική τους και διεκδικούν τα αυτονόητα στα ζητήματα της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας – προστασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.
Μέσα από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και πραχτικές των ιθυνόντων του ΣΥΚΟΙΠΑ, ο νόμος Χατζηδάκη για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει «σάρκα και οστά» κι αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι εργαζόμενοι, για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας.
Όλοι όσοι πολιτικά και υπηρεσιακά ευθύνονται για τις νέες αυτές αήθεις μεθοδεύσεις θα λάβουν και πάλι από τους εργαζόμενους και τα σωματεία για μια ακόμη φορά την απάντηση που τους αξίζει !

Ως ΕΓ του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ, απευθυνόμαστε και καλούμε :
Το Υπηρεσιακό συμβούλιο μονίμων υπαλλήλων να ακυρώσει την παράνομη – καταχρηστική περικοπή μισθού στον συνάδελφο.
• Tα σωματεία και τους εργαζόμενους στην Κέρκυρα να καταγγείλουν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής και του ΣΥΚΟΙΠΑ ενάντια σε υπαλλήλους – συνδικαλιστές

• Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι παράνομες διοικητικές πράξεις περικοπής στον μισθό του συναδέλφου υπαλλήλου του ΣΥΚΟΙΠΑ και προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
__________________________________________________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *