Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Με «εντέλλεσθαι» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Με «εντέλλεσθαι» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας στους γιατρούς και νοσηλευτές, που όλη την προηγούμενη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, «χειροκροτούσε» δήθεν για την αυταπάρνηση και το έργο τους” αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή του δήλωση.

Αναλυτικά, ο κ. Αυλωνίτης:

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα ΕΓΕΣΥΚ και Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, προστίθεται στην μακρά λίστα των καταγγελιών για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του νησιού μας. Δεν μας ξενίζουν τα όσα περιγράφονται, άλλωστε πολλές φορές έχουμε επισημάνει τα κακώς κείμενα και τις διαθέσεις τούτης της διοίκησης που μας έλαχε, έναντι των εργαζομένων. Μας ξενίζει όμως η «ολύμπια» ηρεμία των μελών της διοίκησης του Νοσοκομείου, οι οποίοι δεν προβληματίζονται στο ελάχιστο για τα όσα καθημερινά σχεδόν, καταγγέλλουν ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Ένα- ένα τα Τμήματα και οι Κλινικές του Νοσοκομείου υπολειτουργούν, οι κενές θέσεις από συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται, οι παραιτήσεις λόγω της επικρατούσας κατάστασης επιτείνουν την υποστελέχωση και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι καλούνται με υπερεργασία και προσωπικό κόστος να κινήσουν την «μηχανή» της μοναδικής δημόσιας υγειονομικής μονάδας, που έχει αρμοδιότητα για 100.000 ψυχές το χειμώνα και υπερπολλαπλάσια περιστατικά τη θερινή περίοδο.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καταγγέλλουν τη διάλυση της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία κατήντησε να λειτουργεί με μόλις 4 ιατρούς, για 1500 νοσηλείες το χρόνο, για όλα τα περιστατικά του ΤΕΠ και τους προεγχειρητικούς ελέγχους, για την παροχή εκτιμήσεων και για ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές, για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τις διακομιδές. Αυτοί λοιπόν οι ιατροί που έχουν εξαναγκαστεί να δουλεύουν ασταμάτητα, με συνεχείς εφημερίες, χωρίς ρεπό και άδειες, έλαβαν ως ανταμοιβή ένα αλγεινό «εντέλλεσθαι». Αυτή ήταν η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η διοίκηση του Νοσοκομείου στον εξαίρετο Δ/ντη που μετά από 24ωρη εφημέρευση δέχθηκε εντολή να διακομίσει περιστατικό στα Γιάννενα με ασθενοφόρο «για να μην πάει φυλακή»!!

Είναι σαφές ότι δεν πάει άλλο, ούτε θέλουν, ούτε πρόκειται να κάνουν τίποτα για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα Νοσοκομείο μιας νησιωτικής περιοχής, με μεγάλες ανάγκες και προβλήματα. Ούτε, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται να ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των διατάξεων της ένταξης της Κέρκυρας στην Α’ ζώνη προβληματικών περιοχών, προκειμένου να προκηρύξουν ΑΜΕΣΑ θέσεις για το Νοσοκομείο μας.

Τα προβλήματα υγείας μας ενώνουν όλους και εμείς το αποδείξαμε με τη στάση μας. Όμως η συναίνεσή μας για κατακτήσεις σε κρίσιμα ζητήματα για την ίδια τη ζωή των συμπολιτών μας, επ’ ουδενί δεν είναι διαβατήριο απεριορίστων διαδρομών όταν απέναντί μας βρίσκουμε συνεχώς αδιαφορία και απαξίωση.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και με τις δυνατότητες που έχουμε θα αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί, τους υπαρκτούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την ίδια την υγεία των συμπολιτών μας γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και ουδείς δικαιούται να μείνει αμέτοχος. Ας αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του, για τις πράξεις ή/και τις παραλείψεις του. Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε τις ίδιες ευθύνες και ο νοών νοείτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *