Τελετή Έναρξης του «4ου Summer School Ευρωπαϊκου Δικαίου, Κέρκυρα 2022».

Το 4ο Summer School πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση του Δικηγορικού Συλλογου Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Ερευνητικού Συλλογου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργος Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας ενώ πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Η ομιλία του Υφυπουργού μεταδόθηκε στην εκδήλωση, μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο, λόγω έκτακτου κοινοβουλευτικού του κωλύματος, που τον εμπόδισε να είναι παρών στην Κέρκυρα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Παρούσες στην τελετή έναρξης ήταν σημαντικές προσωπικότητες του νομικού κόσμου της Ευρώπης και όχι μόνο, όπως ο κ. Anthony Collins – Γενικός Εισαγγαλέας (Advocate General) του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης, ο κ. Βασίλειος Χριστιανός – Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Πολίτης – Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο κ. Αλεξανδρος Πολίτης – Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ευρωπαικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ.α.

Φέτος, αντικείμενο του Συνεδρίου θα είναι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε σχέση με τα ζητήματα ενέργειας, πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο.

Στην εκδήλωση Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιαννης Κοντος, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, όπως η Δημαρχος κ. Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μεροπη Υδραίου κ.α.

Ο Συλλογος αποφοίτων, τέλος, ανακήρυξε ως επίτιμα μέλη του τους κ.κ. Β. Χριστιανό, Μ. Πολίτη και Γ. Καλουδη, για την έως τώρα συνεισφορά τους στο Summer School.

Πρωτοβουλίες όπως αυτό το Συνέδριο, θα στηριχτούν από τον ΔΣΚ με κάθε δυνατό τρόπο, με δεδομένο ότι προβάλλουν την Κέρκυρα διεθνώς και προσφέρουν στην διαμόρφωση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του νομικού κόσμου του τόπου.

Ειδικότερα, σε σχέση με το Ιόνιο Πανεπιστημιο, τον ΔΣΚ και τον Σύλλογο Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Δικαίου, εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή διαρκούς συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *