ΟΡΛΑΝΤΟ – ΦΛΟΡΙΝΤΑ – ΗΠΑ. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΧΕΠΑ

Έχοντας σχεδόν εκατό χρόνια γεμάτα δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα η ΑΧΕΠΑ περνά το κατώφλι του πρώτου αιώνα από την ημέρα ίδρυσης της στο Ορλαντο της Φλόριντα, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους της.

Η σημαντικότερη ομογενειακή οργάνωση, η ΑΧΕΠΑ (AHEPA: American Hellenic Educational and Progressive Association) ολοκλήρωνει αύτό το Σαββατοκύριακο τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της στo Walt Disney World Resort, θέτοντας τους νέους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί τα επόμενα χρόνια το κοινωφελές και φιλανθρωπικό της έργο.

Στο Ορλάντο βρέθηκαν και μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA Hellas D25 και AHEPA Cyprus D27 που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών θεμάτων Ελλάδος Κύπρου η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Σάββα Τσίβικου Γραμματέα του Ύπατου Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA στα πλαίσια των εργασιών του επετειακού 100ου Ύπατου Συνεδρίου της Οικογένειας της AHEPA το οποίο όπως γράψαμε, συνέρχεται στο Ορλάντο της Φλόριντας των ΗΠΑ 17-22 Ιουλίου 2022.

Picture

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ AHEPA
Μεταξύ άλλων το λόγο έλαβε ο Κυβερνήτης της περιφέρειας Ελλάδος Αδ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, όπου παρουσίασε τις δράσεις και πρωτοβουλίες της περιφέρειας στα εθνικά θέματα.

Συγχαρητήρια έλαβε η Αντιπροσωπεία μας για την έκδοση του βιβλίου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, το οποίο ήταν προϊόν εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Τμήμα HJ010-AHEPA PERICLES.

Το τμήμα αυτό χαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή ως πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μελών της οργάνωσης για την ενημέρωση των Αμερικανών πολιτικών και την προώθηση των εθνικών θεμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *