Προχωρούν οι διαδικασίες για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτηση του.

Την ερχόμενη Τέταρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και οι 3 γενικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να παρουσιαστεί  η πραγματική κατάσταση αναφορικά με το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Στην συνάντηση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα  δοθεί η προέγκριση δημοπράτησης του εργοστασίου καθώς η μελέτη της Κέρκυρας θεωρείται άρτια και η έγκριση  δημοπράτησης είναι σε προτεραιότητα μαζί με την αντίστοιχη του Βόλου.

Αυτό ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κατά την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου σχετικά με το Τεμπλόνι, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Η κα Κράτσα επεσήμανε επίσης ότι οι διαδικασίες θα προσχωρήσουν άμεσα για την κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου που θα οδηγεί προς ταφή το 10% των απορριμμάτων, η μελέτη του οποίου είναι επικαιροποιημένη και προσαρμοσμένη στο νέο ΕΣΔΑ ενώ είναι εξασφαλισμένη και η χρηματοδότηση. «Δεσμεύομαι για ακόμη μια φορά, τόνισε η κα Κράτσα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο ΦΟΔΣΑ θα δώσουν άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που τόσο ταλαιπώρησε την Κέρκυρα».

Αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση στο Τεμπλόνι η περιφερειάρχης επεσήμανε ότι έχουν ήδη κατατεθεί τα τεχνικά δελτία, ύψους 1,6 εκ. για την υγειονομική ταφή, την αποκατάσταση του αναγλύφου, την αποκατάσταση του τοιχίου και την μεταφορά δεμάτων και αναμένεται η χρηματοδότηση  από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσον αφορά την ανακύκλωση η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά και για το λόγο αυτό θα καταθέσει άμεσα αίτημα για την ένταξη σε πρόγραμμα περίπου 15 εκ. προκειμένου να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ, ενισχυτικά προς τους δήμους, τα πράσινα σημεία και τα σημεία ανακύκλωσης.

Πηγή:www.ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *