Κώστας Λέσσης: «Ο κύριος Βορίδης έχει στο πίσω μέρος του μυαλού  του την επανένωση του ενιαίου Δήμου»

Την ερχόμενη  Δευτέρα οι Δήμαρχοι των 7 μικρών νεοσύστατων Δήμων θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για να συζητηθούν θέματα αιχμής που αντιμετωπίζουν οι νέοι Δήμοι, όπως η υποστελέχωση τους κι η ανάγκη ενίσχυσης τους με επι πλέον οικονομικούς πόρους αλλά και άλλα θεσμικά αιτήματα.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν τόσο ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης όσο και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης όπου μεταξύ των άλλων θα του θέσουν το αίτημα για την διάσπαση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και την σύσταση δημοτικών επιχειρήσεων ή υπηρεσιών στους νέους δήμους.

Ο κύριος Λέσσης μιλώντας στο Corfu Channel και στην εκπομπή «ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» είπε μεταξύ των άλλων ότι: «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες ότι θα γίνει κάτι, το θέμα το έχουμε θέσει και σε άλλους υπουργούς, όπως προσφάτως στον κύριος Πέτσα, αλλά ο κύριος Βορίδης θεωρώ ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επανένωση στον ενιαίο Δήμο, άρα την κατάργηση των δήμων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και για αυτό δεν κάνουν κάτι».

Αυτό το καλοκαίρι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ, της οποία το Δ.Σ συγκροτήθηκε μετά από 18 μήνες! Δείχνει σημάδια διάλυσης και το υδρευτικό πρόβλημα ξεπερνά ίσως και το πάγιο πρόβλημα του νησιού που είναι τα σκουπίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *