Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εγκαθιστά τέσσερα καινούργια συστήματα «SEATRACK» προς διευκόλυνση των ΑμεΑ σε παραλίες της Κέρκυρας

Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για την εγκατάσταση, συντήρηση και χρήση της βοηθητικής διάταξης «SEATRACK» για την πρόσβαση ΑμεΑ στις παρακάτω κοινόχρηστες παραλίες: Άγιος Ιωάννης Περιστερών και Μωραΐτικα (Δήμος Νότιας Κέρκυρας) & Άγιος Σπυρίδωνας Περίθειας και Ρόδα (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας).

Από πλευράς των δύο Δήμων, υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης και Γιώργος Μαχειμάρης αντίστοιχα, ενώ κατά την υπογραφή των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων παρούσα ήταν και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, η οποία χειρίστηκε το εν λόγω έργο. Από την πλευρά του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Η δαπάνη για τη μίσθωση των τεσσάρων καινούργιων συστημάτων «SEATRACK» ανέρχεται στο ποσό των 32.240€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%). Συγκεκριμένα η μίσθωση των ανωτέρω κινητών πραγμάτων θα χρηματοδοτηθεί από τον Φορέα 05/071 και ΚΑΕ 98.99.022.025.001 Π.Ε. Κέρκυρας.

Σκοπός των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας αντίστοιχα, είναι η συνεργασία για τη βέλτιστη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση, κατά την θερινή περίοδο, των βοηθητικών διατάξεων «SEATRACK» ιδιοκτησίας και κατοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ώστε αφενός να εξυπηρετούνται άρτια τα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβασή τους στις κοινόχρηστες παραλίες των δύο Δήμων και αφετέρου οι παραλίες αυτές να αποτελέσουν πόλο έλξης και σταθερό σημείο επιλογής για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή αναπηρία (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, κλπ.), είτε είναι κάτοικοι, είτε επισκέπτες του νησιού.

Ως ημερομηνία έναρξης των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής αυτής και ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2022. Με απόφαση των συμβαλλομένων μερών δύναται ετήσια παράταση και μέχρι τα δυο (2) έτη ύστερα από σχετική πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σημειώνεται ότι εκτός των τεσσάρων καινούργιων συστημάτων «SEATRACK», θα επανατοποθετηθεί και το αντίστοιχο σύστημα που έχει στην κατοχή της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην παραλία των Μπενιτσών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *