Αμφισβητεί τα αποτελέσματα της απογραφής ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης αμφισβητεί τα αποτελέσματα της απογραφής για την Κέρκυρα.
Πιο συγκεκριμένα γράφει:

Κάτω από 100.000 ο πληθυσμός της Κέρκυρας!!

Ούτε η Κέρκυρα γλίτωσε από την επιπολαιότητα, την προχειρότητα και την έλλειψη μεθοδικότητας κατά το σχεδιασμό και την εκτέλεση της απογραφής από το επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Πάλι εις βάρος των κατοίκων, αλλά και εκείνων εν προκειμένω που διενέργησαν την απογραφή, οι οποίοι ανέλαβαν ένα σημαντικό έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Μια διαδικασία γεμάτη ελαττώματα που τα υποδείκνυαν εγκαίρως οι απογραφείς, παρά την ελλιπέστατη εκπαίδευσή τους. Οι κυβερνητικές παραλείψεις θα μείνουν χαραγμένες στα χρονικά.

Με μια υποστελεχωμένη ΕΛΣΤΑΤ, η επιμονή να προχωρήσει η απογραφή εν μέσω πανδημίας χωρίς επανεκτίμηση των δυσκολιών δεν θα είχε άλλο από αυτό το προβληματικό αποτέλεσμα, το οποίο ταυτόχρονα κόστισε σημαντικούς πόρους.

Kαι στην Κέρκυρα, η απογραφή έδειξε λιγότερους από 100.000 κατοίκους. Η συρρίκνωση αυτή, θεωρώ, ότι δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ είναι βέβαιο πως θα επιφέρει σωρεία αρνητικών επιπτώσεων στους κατοίκους.

Ο πραγματικός πληθυσμός κάθε δήμου συνδέεται με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που λαμβάνει. Δημιουργούνται έτσι, για την κυβέρνηση οι “πρόσφορες” συνθήκες απομείωσης των πόρων των Δήμων μας, καθώς και αποψίλωσης των αρμοδιοτήτων με πρόφαση τον μειούμενο πληθυσμό, αλλά και των μειώσεων στο επίπεδο των κρίσιμων επιχορηγήσεων ενίσχυσης.

Δυστυχώς, η δημιουργία μιας τεχνηέντως αρνητικής κατάστασης για το νησί είναι προ των πυλών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *