Το 77% των Βρετανών στρέφονται τώρα στις διακοπές στη χώρα τους, λόγω αεροδρομίων

Το 77% των Βρετανών σχεδιάζουν τώρα τις διακοπές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε το Sykes Holiday Cottages, ένας από τους κορυφαίους παρόχους ενοικίασης εξοχικών κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερα από 22.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Ο βασικός λόγος, που οι Βρετανοί στρέφονται στο εσωτερικό της χώρα τους για διακοπές είναι βεβαίως οι ακυρώσεις πτήσεων, το χάος στα αεροδρόμια και το κόστος ζωής, θέματα που κυριαρχούν κάθε μέρα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και διαμορφώνουν αυτήν την τάση.

Πάντως, και το 2021 το ποσοστό των Βρετανών που επέλεξε το εσωτερικό της χώρας τους για διακοπές ήταν υψηλό (75%), όπως έδειξε η ανάλογη δημοσκόπηση σε 2.000 άτομα από το Sykes Holiday Cottages.

Το πρακτορείο είδε αύξηση 26% στις κρατήσεις διακοπών στα εξοχικά του στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 4 εβδομάδες, μετά τα προβλήματα με τις πτήσεις στο εξωτερικό.

Η Βόρεια Ουαλία είναι η πιο δημοφιλής περιοχή για καλοκαιρινές κρατήσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από την Κορνουάλη και την περιοχή Lake District.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος Βρετανός θα διαθέσει 822 λίρες για τις διακοπές του στο Ηνωμένο Βασίλειο – σχεδόν 120 λίρες λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι το 35% των κρατήσεων γίνονται από οικογένειες ή παρέες με κατοικίδιο, που αυξήθηκαν λόγω του εγκλεισμού στη διετία της πανδημίας.

Τέλος, το 26% αναφέρει ότι συνδυάζει την ενοικίαση εξοχικού και τις διακοπές του με εργασία εξ αποστάσεως, εκτιμώντας ότι αυτός ο τρόπος ζωής επιβαρύνει λιγότερο και το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον αυξανόμενο κριτήριο επιλογής προορισμού και καταλύματος για τους Βρετανούς.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *