“Ωράριο λειτουργίας μουσικής” Σύλλογος μόνιμων κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας και Πολιτιστικός Σύλλογος SANGIACOMO

Το αίτημα των επαγγελματικών φορέων για την παράταση του ωραρίου της μουσικής στην Παλιά Πόλη και η διαφαινόμενη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τροποποιηθεί η ισχύουσα κανονιστική ρύθμιση, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους κατοίκους . Ο προβληματισμός μας δεν εγείρεται εξαιτίας των 60 ή 90 επιπλέον λεπτών παράτασης της άδειας για μουσική, η οποία θα ικανοποιήσει μια μειοψηφία επιχειρήσεων .

Εγείρεται εξαιτίας πολύ ουσιαστικότερων ζητημάτων όπως:

  • Την εμφανή αδυναμία εφαρμογής και εποπτείας κανονιστικών πλαισίων και του σχεδίου διαχείρισης από τη εκάστοτε Δημοτική Αρχή και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αν υπήρχαν και είχαν εφαρμοστεί, με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτισμικής ταυτότητας και της εύρυθμης λειτουργίας, αυτή τη στιγμή δεν θα μπαίναμε ως κοινωνία σε αυτόν τον συγκρουσιακό διάλογο.
  • Την αδυναμία αντίληψης της τουριστικής δραστηριότητας με όρους στρατηγικού σχεδιασμού (στόχος, μεθοδολογία, αποτέλεσμα) και όχι με όρους πρόσκαιρου κέρδους και μιμητισμού προορισμών που υστερούν σε σχέση με την Κέρκυρα και μάλιστα με το Ιστορικό της Κέντρο (Παλιά Πόλη).
  • Τη δυσκολία κατανόησης ότι η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία στηρίζεται στην ομαλή εικοσιτετράωρη ανθρώπινη λειτουργία, από το πρωινό ξύπνημα για την εργασία έως και την ψυχαγωγία, σε αρμονία, χωρίς η μια δραστηριότητα να επηρεάζει αρνητικά την άλλη.

 

Λυπούμαστε ιδιαίτερα γιατί η διάταξη για τη μουσική θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική αφορμή για τον ουσιαστικό επαναπροσδιορισμό κρίσιμων  ζητημάτων όπως οι ζώνες χρήσης, οι μακροπρόθεσμοι οικονομικοί στόχοι και ο σχεδιασμός μιας σύγχρονης ιστορικής ευρωπαϊκής πόλης. Αντιθέτως, εξαιτίας κυρίως της  συγκεκριμένης πρότασης  της Δημοτικής Αρχής, η διάταξη δημιουργεί συγκρούσεις και μέτωπα.

 

Απευθυνόμαστε σε όλες τις πλευρές και ζητάμε να αγωνιστούν μαζί με τους συλλόγους μας για τα πολύ σοβαρά ζητήματα της πόλης όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός του μέλλοντος της Παλιάς Πόλης, η οποία είναι η μοναδική πόλη Μνημείο της χώρας και μια από τις πιο όμορφες  της Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως κερκυραϊκή κοινωνία να οραματιστούμε την Κέρκυρα του μέλλοντος και όχι να διχαζόμαστε για τις πρόχειρες και πρόσκαιρες λύσεις του παρόντος. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε υπεραξία για την Κέρκυρα του μέλλοντος με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς. Κατά την άποψή μας δε θα σώσει την οικονομία και τον τουρισμό η μουσική αλλά ο μακροπρόθεσμος και οραματικός σχεδιασμός για την πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *