Δένδιας: Σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

O Έλληνας ΥΠΕΞ συνεχάρη την Αίγυπτο για την εθνική της εορτή και ευχήθηκε «ευτυχία και ευημερία στον φιλικό λαό της Αιγύπτου»
Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, σημειώνοντας παράλληλα πως σήμερα η διμερής σχέση έχει φτάσει σε άνευ προηγουμένου υψηλά επίπεδα και θα συνεχιστεί στο μέλλον, ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή εκδήλωση της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Αθήνα με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Αιγύπτου.

«Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία τρία χρόνια» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας και παρατήρησε πως αυτά αντανακλούν το κοινό όραμα τη βούληση των λαών να ευημερήσουν σε αυτό το μέρος του κόσμου με προκλήσεις, την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπογραφή της διμερούς συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, ύστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια διαπραγματεύσεων. «Μια Συμφωνία που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS» υπογράμμισε και εκμυστηρεύτηκε πως πάντοτε θα θεωρεί πολύτιμη εκείνη την ημέρα.

Επίσης, τόνισε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας, της οικονομίας, των επενδύσεων, του τουρισμού και της ενέργειας, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στην προώθηση του τριμερούς σχήματος συνεργασίας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *