Nτοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»,

την Τετάρτη 13 Ιούλη, στις 9μμ, στο άλσος της Γαρίτσας (δίπλα στο cafe vino)

 

Λαός χωρίς ιστορική μνήμη

δεν μπορεί να ανοίξει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον

 

Το ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, φωτίζει την ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά αίτια πίσω από την ίδρυση αυτού του κολαστήριου, αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε εκεί και της προσπάθειας συγκάλυψής του. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών, στα δίκια του λαού, στη δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι φωτίζονται χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το σήμερα καθώς και το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Διότι σήμερα στη διάρκεια ενός ακόμη πολέμου ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί οξύνονται συνεχώς οι μεγάλες αντιθέσεις και ανταγωνισμοί δυνάμεων που θέλουν πάλι να μοιράσουν τον κόσμο, που θέλουν να μοιράσουν τις αγορές, που θέλουν να ελέγξουν χώρες, λαούς και τους δρόμους περάσματος των εμπορευμάτων και της Ενέργειας. Και μαζί με όλα αυτά φροντίζουν έτσι ώστε να εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, που είναι ο φασισμός, ο ναζισμός.

Χρειάζεται λοιπόν σήμερα περισσότερο από ποτέ, μελετώντας την ιστορία μας, να διδασκόμαστε, να παραδειγματιζόμαστε, να συνεχίζουμε τον αγώνα έτσι ώστε να μην εμπλακεί ξανά η χώρα μας και ο λαός μας σε νέες πολεμικές επεμβάσεις, σε νέες πολεμικές συγκρούσεις που θα τις πληρώσει πάλι ο λαός και η νεολαία. Γιατί για να υπάρξει πραγματικά ειρήνη, για να υπάρξει λαϊκή ευημερία, πρέπει να ανατραπεί αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Γιατί, λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν μπορεί να ανοίξει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Κομματική Οργάνωση Πόλης Κέρκυρας, σας καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», την Τετάρτη 13 Ιούλη, στις 9μμ, στο άλσος της Γαρίτσας (δίπλα στο cafe vino). Είσοδος ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *