Σκυλακάκης: Μικρότερες οι συνέπειες για την Ελλάδα από την διακοπή παροχής ρωσικού φυσικού αερίου

Ενεργειακά θωρακισμένη είναι η Ελλάδα τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον απόηχο του κλεισίματος για συντήρηση του Nord Stream.

“Η Ελλάδα θα έχει μικρότερες συνέπειες από τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου”
Έθεσε μάλιστα τα δύο πιθανά σενάρια για το φυσικό αέριο. Το πρώτο είναι η περίπτωση να μη διακοπεί η παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου, που θα σημάνει αποκλιμάκωση των τιμών του. Το δεύτερο, η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, «από την οποία η Ελλάδα θα έχει μικρότερες συνέπειες, αφού δεν χρησιμοποιείται αέριο στη βιομηχανία».

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του καυσίμου προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι στη Γερμανία εκφράζουν ολοένα εντονότερα την ανησυχία τους πως η ροή μπορεί να μην αποκατασταθεί, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος του Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *