“Αγαπάμε την πόλη μας. Θέλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, στο Corfu Channel και στην εκπομπή “Μαζί το Μεσημέρι” και σε ερώτηση που της απηύθηνε ο Γιάννης Ρεβύθης,  αναφερόμενη στο θέμα του ωραρίου της μουσικής των καταστημάτων, δήλωσε τα εξής:

“Το θέσατε πάρα πάρα πολύ σωστά,δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι δεν είμαστε δύο στρατόπεδα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια όχθη του ποταμού. Αγαπάμε την πόλη μας, θέλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή, με ενέργεια, με ανθρώπινη δραστηριότητα, με τα σπίτια να κατοικούνται, δεν θέλουμε να είναι ούτε νεκρή, ούτε μουσείο, ούτε εκθεσιακός χώρος χωρίς ζωή, μέσα,  ενέργεια και ανθρώπινη δραστηριότητα. Άρα θα πρέπει όλοι μαζί να συνομολογήσουμε, να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον, τις χρήσεις και τις ιδιότητες που έχει ο ένας και ο άλλος συνάνθρωπός μας. Και όλοι μαζί με σεβασμό, αλληλοκατανόηση και πνεύμα συνεργασίας και καλής πίστης να προχωρήσουμε σε μία πόλη που θέλουμε.

Τα άκρα απορρίπτονται από όλους, πιστεύω, πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τη χρυσή τομή και βεβαίως να μην υπάρχει διατάραξη. Η διατάραξη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα και από οποιαδήποτε πηγή θορύβου, όχι μόνο από ένα κατάστημα.

Άρα, αυτό που θέλει είναι όλοι μαζί να σκύψουμε πάνω από το ζήτημα αυτό, να διαφυλάξουμε την πόλη μας, να την φροντίσουμε, να την προασπίσουμε και να βρούμε όλοι όρους και κανόνες που θα λειτουργούμε πολιτισμένα και με αξιοπρέπεια.”

Και συνέχισε:

“Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως οι επιστήμονες και επαγγελματίες έχουν τους καλούς και τους κακούς, έτσι υπάρχουν παντού οι καλοί και οι κακοί. Ας μαζευτούν αυτοί που θέλουν να συνομολογήσουμε, θέλουν να συμπράξουμε, θέλουν να υπάρχει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να συνεργαστούμε για το καλό όλων.

Δεν μπορεί να υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση και επιλεκτική συμπεριφορά. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη αξιοπρέπεια και σεβασμός, για να υπάρχουν γενικές αρχές συναλλαγών και ηθικής και κοινωνικής συνύπαρξης.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *