Συμπεράσματα από την σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός για πολλοστή φορά σήμερα. Έτσι, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφού προσπάθησε να μας πείσει ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποδράσει, μπροστά στο βάρος της αποτυχίας του”.

Θεωρώ ως θετική εξέλιξη τη δήλωση αυτή. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης & Σταθερότητας, του ΕΣΠΑ 2023-2027 και της ΚΑΠ, που η ίδια κατήρτησε και υλοποιεί. Πρέπει να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η πανδημία, ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, η τεχνητή έλλειψη καυσίμων και τροφίμων, που προκαλεί η Ρωσία, αλλά και την απειλή από την αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.

Όσον αφορά δε στον ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα που θα παρέλθει ας το χρησιμοποιήσει όπως νομίζει. Είναι φανερό ότι ο αρχηγός του διακατέχεται από το σύνδρομο κατωτερότητας και ανασφάλειας. Γνωρίζει ότι μία σχεδόν βεβαία ήττα στις εκλογές του 2023 θα σημάνει και την έναρξη αμφισβήτησης των ηγςετικών προσόντων του ακόμη και από τους ίδιους τους συνεργάτες του.

Τέλος, το διάστημα, που θα παρέλθει έως την άνοιξη του 2023, ελπίζω να δώσει την ευκαιρία στον κ. Ανδρουλάκη να αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα πρέπει να είναι μεταρρυθμιστικό και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Και επιπλέον να αντιληφθεί ότι μικρομεγαλισμοί του τύπου “δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα” μόνο γέλωτα προκαλούν και πρέπει να το ανασκευάσει. Μία δήλωση του τύπου “δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και θα διασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα της χώρας” είναι αρκετή και ικανή να του διασφαλίσουν στήριξη.
Iωακείμ Γρυσπολλακης

Πηγη metarithmisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *