Αλέκος Αυλωνίτης για κατάσταση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας : Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν!

Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν! Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Κέρκυρα «Ι. Καποδίστριας». Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, υπερεργασία, ανεπαρκέστατες υποδομές. Και φυσικά η τραγική αυτή κατάσταση αποτυπώνεται και στα σχόλια των χρηστών του αεροδρομίου, επισκεπτών του νησιού μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στις πτήσεις, τεράστιες ουρές στις αναχωρήσεις, ελλείψεις στους χώρους αναμονής επιβατών.

Εικόνες που αποδεικνύουν άνευ αμφισβήτησης, ακόμη και σε όσους ήταν διαπρύσιοι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου μας υποστηρίζοντας ότι «οι τριτοκοσμικές συνθήκες θα παύσουν να υφίστανται» (sic), ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα, ούτε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες τώρα είναι ποιοτικότερες και πιο ανταγωνιστικές. Η Fraport ήρθε, οι υποδομές συνεχίζουν να παρουσιάζουν σοβαρές δομικές ελλείψεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαφημίζει τα αυξητικά νούμερα στις αφίξεις τουριστών και αεροπλάνων, κρύβει «κάτω από το χαλί» τον καθημερινό Γολγοθά των εργαζομένων, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ακραίες καταστάσεις υψηλών θερμοκρασιών, υπερεργασία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις εξυπηρέτησης, εξοργιστική αδιαφορία για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι όταν από τον Μάρτιο του 2022 ζητούσα να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στους αερολιμενικούς ελέγχους, εξαιτίας της κάκιστης επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει την αρμοδιότητα των επιθεωρήσεων κεντρικά στην Α.Π.Α. (Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) και βάσει αυτού να απαιτείται έλευση κλιμακίου από την Αθήνα. Κάκιστη επιλογή, που απαξίωσε τους έμπειρους αερολιμενικούς της Κέρκυρας με αποτέλεσμα η παρουσία και εποπτεία του κράτους να είναι ανύπαρκτη ή ελλιπής για την τήρηση της νομιμότητας, της ασφάλειας των πτήσεων και των δικαιωμάτων των επιβατών.

Αλήθεια πότε η κυβέρνηση των «αρίστων» θα πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους των αεροδρομίων για να διαπιστώσει αν τηρούνται τα ελάχιστα απαιτούμενα μιας σύγχρονης λειτουργίας; Τι σκοπεύει να κάνει για να μην αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας μας από ιδιωτικές εταιρείες, που μόνο μέλημα έχουν την κερδοφορία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες; Γιατί επιτέλους κανείς από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών δεν πραγματοποιεί μια επιτόπια επίσκεψη να διαπιστώσει τι συμβαίνει;

Με τις δυνατότητες που έχω ως βουλευτής της αντιπολίτευσης θα αναδείξω το θέμα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πιέζοντας για απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα, έχοντας ιδία άποψη από επισκέψεις μου και λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες που μου εμπιστεύτηκαν εργαζόμενοι και επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και τα παράπονα που έχουν δημοσιοποιήσει επισκέπτες.
Γιατί δεν είναι δυνατόν εν έτει 2022 να στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σαν σαρδέλες στην ουρά για να ταξιδέψουν, ούτε να προσγειώνονται πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια, εξαιτίας υπερβάσεων στη χωρητικότητα των θέσεων του «Ι. Καποδίστριας».

Και επιπλέον, με αυτούς τους όρους και συνθήκες, αγαπητοί κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης των «αρίστων», ούτε προβολή του τουριστικού προϊόντος επιτυγχάνουμε, ούτε αξιοπιστία και σύγχρονη εικόνα ως Κράτος παρουσιάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *