ΜεΡΑ25: Η Ελλάδα (πάλι) στις φλόγες. Πάλι φέτος η φωτιά της Αποκάλυψης απλώνεται στη χώρα μας.

Ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από τις φωτιές στην Εύβοια, στα Βίλια, στη Βαρυμπόμπη, στην Ηλεία και στην Γορτυνία, χώρα μας ξανακαίγεται, εντείνοντας το κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμού στους πολίτες.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στις17/5/2022 ανακοίνωσε “Αύξηση πόρων (σ .σ, άνω των 150 εκατομμυρίων) συνεργασία υπηρεσιών, αναμόρφωση του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων, με γνώμονες «πρόληψη, προετοιμασία – ετοιμότητα, ανθεκτικότητα”.
Παρόλα ταύτα, το κράτος στηρίζεται κυριολεκτικά στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και των αεροπόρων μας που υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να θέσουν τη φωτιά σε έλεγχο, αλλά και των άμισθων εθελοντών, συμβασιούχων και ΜΚΟ οργανώσεων

Σύμφωνα με συνδικαλιστές Πυροσβέστες, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται και φέτος αντιμέτωπο με 3.600 οργανικά κενά, με προσωπικό στο οποίο οφείλονται χιλιάδες μέρες άδειας και ρεπό, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα. Ο συνολικός αριθμός των πυροσβεστών (με μέσον όρο ηλικίας τα 47 έτη), όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, φτάνει τους 14.616 υπαλλήλους (9.189 μόνιμοι, 2.427 πενταετείς και 2.500 εποχικοί), με 500 νέους “δασοκομάντος” (ΕΜΟΔΕ ) – οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι επιχειρησιακά

Το μόνο που λειτουργεί άψογα μέχρι σήμερα είναι το κέντρο 112, που καλεί τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του, την περιουσία του για να σωθεί. Όμως, εκτός από τις περιουσίες που χάνονται, καίγονται πολύτιμες περιοχές δασών όχι μόνο στη Φθιώτιδα, τη Δυτική Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα όπως στην πανέμορφη Λευκάδα, η δασική έκταση, και όχι μόνο, μεταξύ των Έγκρεμνών και του Πόρτο Κατσίκι.

Το ΜέΡΑ25 Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων συμπαραστέκεται στους πολίτες και κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους την δολοφονική της πολιτική να χρηματοδοτεί μόνο τους γαλάζιους υπεργολάβους με μόνο σκοπό τον αθέμιτο πλουτισμό τους και να κάνει επιτέλους το καθήκον της απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας! Να σχεδιάσει σοβαρά αντιπυρική πολιτική με μόνο γνώμονα την διαφύλαξη των περιουσιών, της φύσης αλλά και τής ίδιας της ζωής των πολιτών μας!

ΜέΡΑ25 Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *