Ερώτηση Δημήτρη Μπιάγκη για την στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ενίσχυση του Πυροσβεστικού Προσωπικού, λύση στα στεγαστικά θέματα, όχημα για την παλιά πόλη, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με πλοιάριο στο λιμάνι

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με θέμα: «Ενίσχυση του Πυροσβεστικού προσωπικού των νήσων Κέρκυρας & Παξών». Την ερώτηση συνυπογράφουν οι αρμόδιοι τομεάρχες και Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης και Τόνια Αντωνίου. Οι Βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς:
• Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα διαπιστωμένα υπηρεσιακά κενά στην περιοχή της Κέρκυρας και των Παξών, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι μεγάλες επιχειρησιακές ανάγκες της περιοχής.
• Να ενημερωθεί για τη διαδικασία μετεγκατάστασης του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού αλλά και να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.
• Να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός για την προστασία της παλιάς πόλης και για το αν θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια του απαραίτητου και κατάλληλου οχήματος για την επαρκή θωράκιση της.
• Τέλος, και με αφορμή τα διάφορα συμβάντα (πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Lyrica» τον Μάρτιο του 2021, πυρκαγιά στο «Euroferry Olympia» ανοικτά της Ερείκουσας τον Φεβρουάριο του 2022) ζητά τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο λιμάνι της Κέρκυρας και τη μόνιμη εγκατάσταση σ’ αυτό πυροσβεστικού πλοιαρίου, καθώς αποδεδειγμένα ο λιμένας της Κέρκυρας αποτελεί μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο σε στρατηγικό σημείο για ολόκληρη την περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής.
«Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη λήψη αυστηρών μέτρων πρόληψης από την Πολιτεία, τα στοιχεία που αφορούν στο επιχειρησιακό δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αποδεικνύουν πως υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για την ουσιαστική ενίσχυσή του», δηλώνει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Καταθέσαμε τεκμηριωμένα τα υπηρεσιακά κενά όλων των δομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό μας που δεν χωρούν την παραμικρή αμφισβήτηση. Μόνο το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ιονίων Νήσων (που συστάθηκε πριν από δυο χρόνια) απορρόφησε δεκατέσσερις (14) Πυροσβεστικούς υπαλλήλους από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, χωρίς αυτοί να αναπληρωθούν ποτέ. Περιμένουμε η ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που προτείνουμε, ώστε να θωρακιστεί κατάλληλα η περιοχή μας που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο βιώνει τον εφιάλτη των πυρκαγιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *