Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Τον λαϊκισμό τον νικάς όταν του απαντάς με νηφαλιότητα και τεκμηρίωση.

Σοφό είναι βέβαια όποιος ασκεί κριτική, δριμύτατη κιόλας, να έχει κάνει πριν αυτοκριτική. Μην έχοντας άλλο να καταλογίσουν, ενόψει εκλογών, άπαντες οι κυβερνητικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι, και σε τοπικό επίπεδο ο κ. Γκίκας, , θυμήθηκαν σήμερα το δημοψήφισμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν 7 χρόνια. Παραληρούν μετά το δικαστικό χαστούκι που έφαγαν για την Novartis. Μιλούν επικριτικά, ξεχνώντας ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη του 2015 είχε τη δική του σφραγίδα στην κατάληξη της συμφωνίας, την οποία παρά τις τεράστιες δυσκολίες της, διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο που το επαίσχυντο καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας το οποίο κληρονόμησε, τερματίστηκε.

Ξεχνούν επίσης ότι το δημοψήφισμα ανέστειλε οποιοδήποτε ενδεχόμενο του Grexit, ενίσχυσε τη θέση της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και απεκάλυψε ποιοι ήταν εκείνοι που ήθελαν να μας πετάξουν εκτός του ενιαίου νομίσματος.
Ξεχνούν επίσης ότι αυτή η «χειρότερη» όπως αναφέρουν κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρέδωσε δημόσιο χρέος 331δις ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση των δικών τους «αρίστων» εκτόξευσε μέσα σε 3 χρόνια στα 394,5 δις.

Τολμούν να μιλούν εκείνοι που υποστηρίζουν την κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων ύψους 7,5 δις, μια κυβέρνηση που κατάντησε τον ελληνικό λαό να ζει με διαφόρων ειδών voucher για καύσιμα, για ενέργεια, για διακοπές, μια κυβέρνηση που στέλνει όπλα στην Ουκρανία, που όσο περνά ο χρόνος φέρνει σε δυσμενέστερη θέση τη χώρα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση του λαού ως αχρείαστη κατάσταση, που κρατά ομήρους συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους, που δημιουργεί συνθήκες γαλέρας στην εργασία και που καταστρέφει αργά και μεθοδικά όσα κατακτήσαμε στην παιδεία και την υγεία.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται λοιπόν σε αυτούς που έφεραν την πατρίδα μας στη σημερινή της κατάντια. Κατανοητό το άγχος τους, γιατί στην πραγματικότητα η ΝΔ ακόμη τρέμει την ημέρα του δημοψηφίσματος και πολύ περισσότερο φοβάται μια νέα αναβίωσή του. Η οποία είναι βέβαιη όποτε κι αν αποφασίσει τις εθνικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *