Ολοκληρώθηκε το 17ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΟΥΣΙΕΣ ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου στον Αη Μαθιά με μια όμορφη βραδιά τέχνης το 17ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ. Στο πλαίσιο της παρουσιάστηκε δραματοποιημένα από την Ε. Ξάνθου και τον Σ. Μπουχάγιαρ το ποιητικό έργο “ Το αναπόδραστο της άνοιξης” και παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ. Αρμενιάκος που υποδέχτηκε τον κόσμο. Ακολούθως η γραμματέας του συλλόγου Σ. Ανδριώτη μίλησε για τη σημασία των εκδηλώσεων που αφορούν το πρόβλημα των ναρκωτικών και έκανε λόγο για την ανάγκη δημόσιων δομών πρόληψης και θεραπείας με δωρεάν υπηρεσίες.

Σε παρεμβάσεις τους ο Η. Μιχαλαρέας, επιστημονικά υπεύθυνος του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού στη Νότια Κέρκυρα ενώ ο Κ. Ρούσσινος, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, αναφέρθηκε στο ρόλο της τέχνης ως παράγοντα αφύπνισης και πρόληψης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κουλούρης, Β. Αρμενιάκος, Κ. Γκούσης και Γ. Αρμενιάκος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Πελάης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Α. Ανδριώτης, ο πρόεδρος του ΟΦΑΜ Ν. Κουρής και τα μέλη του ΔΣ της Φιλαρμονικής Τ. Καποδίστριας και Σ. Δαφνής.

Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ Κέρκυρας αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής. Φέτος συνδιοργανώθηκε με τον «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», την ΟΓΕ και την Π.Ι.Ν. ενώ είχε τη στήριξη δεκάδων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, ιατρικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων και του Εργατικού Κέντρου. Κεντρικό μήνυμά των εκδηλώσεων ήταν «Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ».

Το φετινό φεστιβάλ περιλάμβανε 3 εκδηλώσεις, μία σε κάθε Δήμο. Το “ταξίδι” του ξεκίνησε στις 12/6 από τη Βόρεια Κέρκυρα και τις Νυμφές όπου έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου, συνεχίστηκε στις 25 Ιουνίου στην Κεντρική Κέρκυρα, στην Κάτω Πλατεία με τουρνουά μπάσκετ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθιά. Στις τρεις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά περίπου 700 παιδιά και 25 σύλλογοι ενώ τις παρακολούθησαν πάνω από 1500 θεατές, κυρίως γονείς. Κύριο στοιχείο αποτέλεσε η χαρά των παιδιών και η υιοθέτηση του συνθήματος “για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά”. Ο αγώνας για αυτή την κοινωνία συνεχίζεται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *