Βενετία: Από τις 16 Ιανουαρίου 2023 η επιβολή του τέλους εισόδου

Από τις 16 Ιανουαρίου 2023 αρχίζει η επιβολή του τέλους εισόδου στη Βενετία, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος τουρισμού της Βενετίας, Σιμόνε Βεντουρίνι, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. Το τέλος θα ισχύει για τους ημερήσιους επισκέπτες, που πρέπει να κάνουν προκράτηση για την επίσκέψή τους και θα κυμαίνεται από 3 έως 10 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών τη συγκεκριμένη ημέρα: Όσο περισσότερα αιτήματα υποβάλλονται για είσοδο, τόσο υψηλότερο θα είναι το κόστος.

Σε όσους αποφεύγουν τα τέλη θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 300 ευρώ.

Το τέλος θα το πληρώνουν οι επισκέπτες κρουαζιεροπολιών αλλά όχι όσοι έχουν κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία στη Βενετία, καθώς οι τιμές δωματίων φορολογούνται ήδη.

Θα εξαιρούνται επίσης οι κάτοικοι και τα παιδιά κάτω των έξι ετών, τα άτομα με αναπηρία, οι ιδιοκτήτες σπιτιών, όσοι έρχονται στην πόλη για λόγους υγείας ή για να επισκεφθούν συγγενείς και όσοι έρχονται για να παρακολουθήσουν αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση.

Ο σύμβουλος τουρισμού Σιμόνε Βεντουρίνι χαρακτήρισε το μέτρο ως μια «μεγάλη επανάσταση» και μια λύση στο πρόβλημα του υπερτουρισμού με το οποίο η Βενετία παλεύει εδώ και δεκαετίες.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *