Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου ο Κερκυραίος Γιώργος Τριβυζάς

Ο Γιώργος Τριβιζάς είχε μόλις τελειώσει το Δημοτικό, το 1967, όταν βρέθηκε να εργάζεται τα καλοκαίρια κοντά στον πατέρα του, ο οποίος διατηρούσε τουριστικό γραφείο με κύρια δραστηριότητα τις εκδρομές με πούλμαν. Συνειδητοποίησε από νωρίς ότι ο τουρισμός θα ήταν το μέλλον του. Ρωτούσε, μάθαινε, πειραματιζόταν διαρκώς. Με όραμα και τόλμη στις επιχειρηματικές κινήσεις του, είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης μέχρι σήμερα του Century Resort Corfu και δεκάδων ιστοσελίδων που σχετίζονται με τον τουρισμό. Το 1984 έφυγε για την Αμερική και πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο, του οποίου παρέεμεινε πρόεδρος μέχρι σήμερα. Η σχέση του με την ομογένεια, ζεστή. Με την εκάστοτε ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, από ομαλή έως εκρηκτική. Σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του, ωστόσο, είναι πάντα η προβολή της χώρας μας.

Ο Νότης Μαρτάκης, πρόεδρος της MTC Group, που συνεργάστηκε μαζί του, γράφει για τον Γιώργο Τριβυζά:

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω το 1990 σε μια τελευταία περιοδεία μου στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΟΤ πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας στο πλευρό του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Γιώργος ήταν τότε εγκατεστημένος στο Los Angeles και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ως ταξιδιωτικός πράκτορας με αποκλειστική ενασχόληση με την Ελλάδα. Το Greek Hotel Reservation Center ήταν δικό του δημιούργημα με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασίες με ξενοδοχεία στην ελληνική επικράτεια.

Πάντα παθιασμένος με την Ελλάδα δεν φειδόταν εξόδων ακόμα και στη βοήθεια που είχε προσφέρει για την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην πόλη της Καλιφόρνιας.

Αργότερα, ύστερα από πολλά χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεχίζοντας από εδώ την πολυσχιδή δραστηριότητά του.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ είχε συμμετάσχει στην οργάνωση των περιπτέρων του ΕΟΤ σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες και ίδρυσε το Ελληνο – Αμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο του oποίου μέχρι σήμερα ήταν Πρόεδρος. Τα τελευταία χρόνια και ενώ δοκιμαζόταν από τον καρκίνο δεν κατέθεσε τα όπλα και συνέχισε με την ίδια ορμή τη δραστηριότητά του ως μέτοχος και στέλεχος της εταιρίας “Κένταυρος” και ως μέλος του ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ, ενώ επίσης ίδρυσε το Σύνδεσμο Τουριστικής Ανάπτυξης, του οποίου ήταν Πρόεδρος.

Η συνεργασία μου με τον Γιώργο ήταν πάντα άδολη και με διάθεση να βοηθήσει. Στον ίδιο οφείλω τη διαμεσολάβηση για την ανάληψη σημαντικών αντιπροσωπειών μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης από τις ΗΠΑ, όπως Los Angeles Times, NBC, ABC, Conde Nast Traveler και άλλα. Με τον ίδιο οργανώσαμε την επίσκεψη των Kardashians σε Μύκονο και Σαντορίνη που έδωσαν τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα δημοσιότητα στα δύο νησιά με τρεις εκπομπές και συνολική τηλεθέαση πάνω από 600 εκατομμύρια.

Ο Γιώργος, πέρα από καλός συνεργάτης ήταν και αγαπημένος φίλος. Του χρωστάω πολλά και θα τον θυμάμαι με αγάπη.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *