Συνεργασία ΦοΔΣΑ και Δήμου Ζακύνθου για την επίλυση των προβλημάτων

Δήλωση της Προέδρου του ΔΣ και Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη και σοβαρή κατάσταση που έχει προκύψει στην Ζάκυνθο και αφορά τους μεγάλους όγκους απορριμμάτων οι οποίοι παραμένουν στους δρόμους της πόλης και των χωριών του νησιού, δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν στο Δήμο Ζακύνθου οποιαδήποτε τεχνική ή άλλη βοήθεια ζητηθεί.

“Οι συνθήκες στο Δήμο Ζακύνθου ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι πράγματι δύσκολες, κατά συνέπεια οφείλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.
Θεωρούμε επίσης ότι για την προστασία της υγείας των κατοίκων αλλά και της οικονομίας του τόπου σε μια περίοδο με έντονη τουριστική κίνηση στην Ζάκυνθο, η συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι επιτακτική. Άλλωστε ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι έτοιμος να συμβάλει στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στους Δήμους – μέλη του εφόσον αυτή ζητηθεί.
Με την ευκαιρία αυτή δηλώνουμε ότι, παράλληλα με την κατασκευή του νέου έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, οι εγκαταστάσεις προσωρινής επεξεργασίας του Φορέα μας στο «Λίβα» έχουν εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί και είναι έτοιμες να δεχθούν και επεξεργαστούν όλες τις ποσότητες απορριμμάτων που βρίσκονται αυτή την περίοδο στους δρόμους του νησιού” δηλώνει η Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *