Ν.Ε Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ: Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις εκατομμυρίων, ενώ η Κέρκυρα βιώνει την πλήρη απαξίωση σε έργα και υποδομές

Την ώρα που η Κέρκυρα βιώνει έναν τραγικό μαρασμό έργων με άθλιες υποδομές σ’ όλα τα επίπεδα, η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών μας άφησε ως παρακαταθήκη τα συνηθισμένα πλέον «γαλάζια» φωτογραφικά στιγμιότυπα ευτυχίας των τοπικών υπευθύνων για την τραγική κατάντια του νησιού μας, υποσχέσεις και μεγάλα λόγια εν όψει εκλογών.
Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθήσαμε μια ακόμα επίσκεψη Υπουργού της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που ήρθε, είδε, απήλθε, εξήγγειλε και «έχει ο Θεός». Οι εξαγγελίες θα ξεχαστούν, όπως τόσες και τόσες «γαλάζιες» υποσχέσεις, όπως τα έργα που ακόμα κατασκευάζονται από τις πληγές της θεομηνίας του «Μπάλλου» που ξεχάστηκαν μέχρι την επόμενη θεομηνία που θα μας «πνίξει».
Η τραγική εικόνα της Κέρκυρας όμως είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάντιας που έχει περιέλθει το νησί μας. Την ώρα που χιλιάδες κυβικά νερού μένουν αναξιοποίητα και χάνονται λόγω παλαιότητας των δικτύων μας, εμμένουμε σε αποφάσεις κατασκευής φαραωνικών έργων αδυνατώντας να αξιοποιήσουμε προτάσεις που θα λύσουν άμεσα το υδρευτικό πρόβλημα της Κέρκυρας. Την ώρα που χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών ταξιδεύουν προς την Ηπειρωτική Ελλάδα, αδυνατούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων και την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών τους.
Από την άλλη, ούτε κουβέντα ή ψίθυρος για οδικό άξονα Βορρά – Νότου, ενώ στις καλένδες παραπέμφθηκαν και οι «βαλτωμένες» παρακάμψεις Σκριπερού, Μπενιτσών και Αργυράδων, οι «αραχνιασμένες» πολεοδομήσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και τα λιμάνια μας, που παρότι υπάρχουν χρηματοδοτήσεις μένουν ακαθάριστα και προσχωμένα, αλλά και τα τεράστια προβλήματα στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Οι δεκάδες νεκροί που μετρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τροχαία ατυχήματα (24 κάθε χρόνο) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατέχοντας μια από τις υψηλότερες θέσεις, με αύξηση των θυμάτων της τάξης του 23,1% ανά έτος, αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτησης για την έλλειψη ενδιαφέροντος και σχεδιασμού από την πολιτεία.
Στο επόμενο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας προσκαλούμε τον Υπουργό να συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς για να συζητήσουμε, αν και πότε, θα πρέπει να δρομολογήσουμε μια ουσιαστική παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του νησιού μας βγάζοντας και τις απαραίτητες χαμογελαστές αναμνηστικές φωτογραφίες, καθώς ουδέποτε απάντησε σε σχετικό ερώτημά για όλα αυτά από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *