Φιλαρμονική Μάντζαρος: Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές συναυλίες 2021 – 2022

Απόψε, στο πλαίσιο της λήξης των μαθητικών συναυλιών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» για την καλλιτεχνική περίοδο 2021 – 2022, παρουσιάστηκε το σύνολο κρουστών της Φιλαρμονικής και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μουσικά έργα που συνέθεσαν μαθητές του Τμήματος Ειδικής Μουσικής Εκπαίδευσης της ΦΕΜ, δηλαδή μαθητές μας που είναι παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Το project αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σύνθεση έργων με μουσικά λογισμικά για νέους με μαθησιακές δυσκολίες στο περιβάλλον της ΦΕ Μάντζαρος, Δράση & Εμπειρεία”.

Τα έργα ενορχηστρώθηκαν κατάλληλα από τους διδάσκοντες της Φιλαρμονικής μας, κ.κ. Δημήτρη Αργυρό, Σπύρο Αλαμάνο και Διονύση Μαρτίνη, και ερμηνεύτηκαν από μουσικά σύνολα της ΦΕΜ.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση του Τμήματος Ειδικής Μουσικής Εκπαίδευσης της «Μαντζαρος» στην μετά COVID εποχή και στόχευσε στο να αναδείξει την πολύ σπουδαία, από κάθε άποψη δουλειά, που συντελείται στο Τμήμα αυτό.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο διδάσκων του Τμήματος, κ. Γιάννης Κυριακούλης, τον οποίον και ευχαριστούμε, όπως και συγχαίρουμε για το θαυμάσιο αποτέλεσμα και το υψηλό επίπεδο του Τμήματος.

Η «Μαντζαρος» είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την ύπαρξη και λειτουργία του Τμήματος εκμάθησης μουσικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η ίδρυση του οποίου αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή της ΦΕΜ και στοχεύει, αφενός μεν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών που φοιτούν σε αυτό και την μετάδοση σε αυτά της γνώσης της μουσικής, αφετέρου δε στην ανάδειξη του Τμήματος και στην γνωστοποίηση του έργου του, όπως και στην προσέλκυση και άλλων παιδιών με τέτοιες ιδιαιτερότητες, για να αποτελέσουν μέρος του.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη, για την αποψινή εκδήλωση, να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον Αρχιμουσικό μας κ. Σωκρατη Άνθη, τον αν. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Ρουβα, τους διδασκάλους των κρουστών κ.κ. Μάριο Μουζακιτη και Νίκο Μεταλληνο, την κ. Λένα Κοκκινομηλιωτη, εκπαιδευτικό μουσικής του Τμήματος εκμάθησης μουσικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες της ΦΕΜ, καθώς και τους κ.κ. Δημήτρη Αργυρό, Σπύρο Αλαμάνο και Διονύση Μαρτίνη, διδασκάλους της «Μαντζαρος» και ενορχηστρωτές των συνθέσεων των μαθητών μας με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *