Η Υποκρισία… Γράφει ο Γιάννης Ρεβύθης

Επειδή πολλοί φίλοι με ρωτούν για την άποψή μου όσον αφορά το θέμα της μουσικής στα καταστήματα της πόλης ευχαρίστως τους απαντώ ότι συμφωνώ μαζί τους όσον αφορά την τήρηση των νόμων.

Θαθελα όμως ψύχραιμα αλλά και σοβαρά να ασχοληθούν το ίδιο σοβαρά και με τα άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα της παλιάς πόλης, που ειρήσθω εν παρόδω, για να γνωριστούμε καλύτερα, κι εγώ του καμπιέλου είμαι. Μεγάλωσα στην οδό Φιλαρμονικής 35 δίπλα στη Μάντζαρο, πάνω από τον πάγο του Νιονιου. Και το πατρικό μου είναι δίπλα στη σκαλινάδα του Αι Νικόλα στην οδό Βουθρωτού.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δίκιο έχει αυτός που φωνάζει πιο “δυνατά” και κάπως έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση μας.

Φτιάχτηκε ένας σύλλογος λοιπόν εκεί στο καμπιέλο και “αμετι μοχαμέτι” έβαλε σκοπό να “κλείσει” τα εποχιακά μαγαζιά διασκέδασης που για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πολλές φορές, στο όνομα του κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού, ξεπερνάνε τα όρια τόσο στην ένταση του ήχου, όσο και στο ωράριο.

Από εδώ κι εμπρός όμως αρχίζει η υποκρισία. Η υποκρισία όλων, θεσμικών και μη θεσμικών φορέων.

Μάλιστα πολλοί λένε και για προεκλογικές συμφωνίες που έγιναν του τυπου:

– Θα σε ψηφίσουμε αλλά όταν θα αναλάβεις θα μας τακτοποιήσεις το αίτημα..Φυσιολογικά πράγματα.

Αυτό όμως που δεν είναι φυσιολογικό είναι το κλείσιμο των ματιών στα άλλα αίσχη που συμβαίνουν στην παλιά πόλη.

Αλήθεια ποιος ενδιαφέρθηκε για την στατικότητα των κτιρίων που οι ίδιοι διαμένουν η τα έχουν νοικιάσει σε ιθαγενείς;

Πριν από χρόνια ένας γνωστός Κερκυραίος καθηγητής του πολυτεχνείου, ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση σεισμού όλα τα κτίρια της παλιάς πόλης.

Ο λογος; Πολύ απλός.

Τα περισσότερα καταστήματα που λειτουργούν είναι παλιά σπίτια που έχουν γκρεμιστεί οι μεσοτοιχίες και οι τοίχοι για να ανοίξουν πόρτες και βιτρίνες.

Ναι αλλά ο κατασκευαστής είχε αλλιώς υπολογίσει την στατικοτητα του κτιρίου.

Ποια είναι η άποψη των φορέων γι αυτό το θέμα;

Ωραία να κλείσουμε τις μουσικές αλλά να μην πάρουμε άμεσα μέτρα για τον καλλωπισμό την ομορφιά και την τήρηση της νομιμοτητας στην παλιάς πόλη;

Από πότε επιτρέπεται όλα τα πεζοδρόμια και οι πλατείες του καμπιέλου, έτσι ανεξέλεγκτα ναι είναι χώροι πάρκινγκ; Έτσι δείχνουν τον σεβασμό τους στην παλιά πολη;

Από πότε επιτρέπεται οι τοίχοι των σπιτιών να είναι γεμάτοι από τα μηχανήματα air conditions;

Θα μπορούσα να μιλάω και να γράφω για ώρες για τα αίσχη που συμβαίνουν στο καμπιελο και κανείς δεν μιλά γιατί έτσι τους βολεύει.

Μα πιο πολύ όμως με ενοχλεί η υποκρισία όλων αυτών που αφού έχουν κάνει τις δουλειές τους, αφού ενοικίασαν τα καταστήματα τους, εισπράττουν τις παχυλές τους αμοιβές για να μένουν Η Υποκρισία…

Με ενοχλούν και οι άλλοι που αφού παραμονές εκλογών τάζουν σε όλους τα πάντα τώρα ως Πόντιοι Πιλάτοι “νίπτουν της χείρας των”. στο εξοχικό τους, τώρα τάχα κόπτονται για την ησυχία των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *