ΕΝΠΕ : Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση διεκδικεί στο ΕΣΠΑ ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην κατανομή -διαχείριση των κονδυλίων

Στο συνέδριο για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στην Καλαμάτα, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Το νέο αυτό όργανο έχει ως αποστολή τον συντονισμό των ταμείων και των συνεργιών και της συμπληρωματικότητας τους για την επίτευξη των στόχων των αναπτυξιακών παρεμβάσεων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
Στην τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το συνέδριο «στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα κι επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του μέλλοντος, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που έχει στη διάθεσή της η Πατρίδα μας», τονίζοντας ότι η «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερο λόγο και ρόλο, τόσο στο στρατηγικό σχεδιασμό, όσο και στην κατανομή και διαχείριση των κονδυλίων – επιλογές κι αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα και δεν μπορούν να λαμβάνονται μακριά από τους πολίτες και το θεσμό που βρίσκεται εγγύτερα σε αυτούς».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική βούληση να καταστήσει πρωτοπόρο τη χώρα στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς Γιώργο Ζερβο, Δημήτρη Σκάλκο και την Ειδική Γραμματέα Νίκη Δανδόλου, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων για την άψογη συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας.
Τόνισε μάλιστα ότι η επιτάχυνση των προγραμμάτων της νέας περιόδου, θα οδηγήσει σε άμεση μείωση της επιβάρυνσης του ΠΔΕ. «Ο τρόπος που υλοποιούμε το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής υπηρετεί όχι μόνον τις ανάγκες μας, αλλά το συνολικό εθνικό σχεδιασμό για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας. Είναι η δική μας συμβολή, σε μια προσπάθεια, που θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και υπηρετεί το ευρωπαϊκό μοντέλο ζωής» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

ΠΗΓΗ:news-ta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *