Παγκόσμιο πρωτάθλημα: ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 16-11

Η Ελλάδα στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος! Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό κατάφεραν και πήρα τη νίκη κόντρα στις ΗΠΑ με σκορ 16-11, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Η Εθνική Ελλάδος έχει πάρει για τα καλά τον… αέρα των ΗΠΑ! Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε ακόμη μία νίκη (16-11) κόντρα στους Αμερικανούς, κλειδώνοντας την παρουσία της στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη «γαλανόλευκη» να πετάει… φωτιές επιθετικά. Ο Γενηδουνιάς με 2/3 σουτ έδωσε ένα γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα, με τους παίκτες των ΗΠΑ αντιδρούν και τον Αργυρόπουλο να δίνει εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην Εθνική στο τέλος της πρώτης περιόδου (3-1).

Η δεύτερη περίοδος επεφύλασσε ένα απρόοπτο για την Εθνική, καθώς ο Μανώλης Ζερδεβάς ένιωσε έναν πόνο στο αριστερό χέρι με αποτέλεσμα να πάει στον πάγκο και στη θέση να μπει ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Το γεγονός αυτό επηρέασε τους παίκτες με τις ΗΠΑ να το εκμεταλλεύονται στο μέγιστο και να ισοφαρίζουν (4-4). Βέβαιά, οι Έλληνες πολίστες είχαν τις απαντήσεις σε κάθε τέρμα των Αμερικανών, με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 7-7, με τη δεύτερη περίοδο να είναι η πιο παραγωγική στην αναμέτρηση με 10 γκολ.

Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά! Τα μπλοκ που δεν λειτουργούσαν στο δεύτερο οκτάλεπτο βελτιώθηκαν, με τα γκολ να έρχονται και το προβάδισμα της «γαλανόλευκης» να διευρύνεται στα τρία γκολ. Σημαντικό να σημειωθεί πως η Ελλάδα στο τρίτο οκτάλεπτο δεν δέχθηκε γκολ.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προσπάθησαν να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα, φτάνοντας τη διαφορά στα 5 τέρματα (13-8 και 14-9). Οι παίκτες των ΗΠΑ, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν στο επιθετικό… κύμα της ελληνικής ομάδα, προσπάθησαν να ακολουθήσουν στο σκορ. Το τελικό 16-11 διαμορφώθηκε από τον Άγγελο Βλαχόπουλο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Η Εθνική, πλέον, περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά, η οποία θα προκύψει από τον αγώνα Ουγγαρία – Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

ΠΗΓΗ:sdna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *