ΛΑ.ΣΥ: Παραποιεί και ψεύδεται η Περιφερειακή αρχή, σχετικά με το δήθεν «Ομόφωνο» ψήφισμα για τις τιμές των καυσίμων

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Ζάκυνθο στις 26.06.2022, για το θέμα των αυξήσεων στα καύσιμα και την Ενέργεια ήταν πεντακάθαρη.
1.« Ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων στα καύσιμα, καθώς και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης ,στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
2.Μέτρα πίεσης προς την κυβέρνηση, στήριξη του αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες με αυτά τα αιτήματα.
3.Όχι άλλη επιδότηση στους εφοπλιστές για δήθεν μείωση, των εισιτηρίων. Μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εντάξουμε και ορισμένα πρόσθετα αιτήματα, για άμεσα μέτρα ανακούφισης στα νησιά.»
Είναι διατυπωμένη άλλωστε, η αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης» που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν οι άλλες δυνάμεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Με αυτήν την πρόταση, της Λαϊκής Συσπείρωσης, δήλωσε η Περιφερειακή Αρχή, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι συμφωνεί και η οποία έγινε δεκτή από το σώμα.
Αντ΄ αυτής όμως δημοσιεύτηκε ,ψευδώς ,ως «ομόφωνη απόφαση» ,η πρόταση της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) όπως ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, βαφτίζοντας «μέτρα στήριξης» τα ψίχουλα των λίγων Ευρώ ,όταν πακτωλός επιδοτήσεων και προνομίων δίνονται στα μονοπώλια της Ενέργειας .
Τι είναι άραγε πιο επικίνδυνο, να μην καταλαβαίνει κανείς, ότι « μείωση και κατάργηση» είναι αντίθετες έννοιες για να τις ψηφίζει και τις δύο ή ότι με τακτικισμούς και ψεύδη να παραπλανά και να υποτιμά τον λαό;
Το ψέμα, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία συνοδεύουν πάντα μια εχθρική για το λαό πολιτική, αλλά έχουν κοντά ποδάρια . Έχετε ξεφύγει! Χωρίς προσχήματα παραποιείτε, στρεβλώνετε αποφάσεις για τις δικές σας πολιτικές σκοπιμότητες .
Με την δική σας πολιτική, τα δικά σας παιχνίδια και την δική σας μικροπολιτική τακτική, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει καμία σχέση. Εσείς παλεύετε για να βγάλετε λάδι την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς παλεύουμε μαζί με τον λαό και διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *